Familieschool-nieuws

Update; Hoe gaat Stichting Blosse om met het Coronavirus?

Zoals u ongetwijfeld heeft gehoord, heeft het kabinet vanmiddag crisisoverleg gevoerd met het RIVM en besloten dat de basisscholen en kinderopvang in Nederland niet gesloten hoeven te worden.  

Dit betekent dat de kinderen naar school en de opvang kunnen blijven komen, mits zij geen gezondheidsklachten hebben. Dit betreft dan neusverkoudheid, keelpijn, hoesten of koorts. 

In vervolg op de maatregelen van de overheid en op advies van de Blosse Taskforce Corona heeft het bestuur van Blosse de volgende besluiten genomen:  

Blosse kindcentra organiseren geen evenementen meer evenals schoolreisjes en excursies. Geplande excursies kunnen ook geen doorgang vinden. Dit geldt ook voor rondleidingen in de school. Gastsprekers kunnen wel komen, mits geen klachten uiteraard. Neem hierover vooraf contact op met de betreffende persoon.  

Kinderen worden niet als risicogroep aangemerkt, de Taskforce adviseert wel om grote samenkomsten van kinderen in het kindcentrum zoveel mogelijk te beperken.  

Het kabinet heeft geadviseerd om met milde klachten thuis te blijven. Dit kan betekenen dat een van onze collega’s wellicht niet op school kan komen. Er zal dan eerst worden gekeken of er een invalleerkracht beschikbaar is of dat er een interne oplossing is. Als die niet beschikbaar is, wordt deze groep kinderen naar huis gestuurd en worden ouders gevraagd om hun kind thuis te houden. 

Bovenstaande maatregelen vraagt van u als ouders om uw kind thuis te houden bij milde gezondheidsklachten zoals hierboven beschreven. Het kan ook zijn dat de leerkracht bij de start of tijdens de schooldag merkt dat uw kind klachten heeft. De leerkracht zal u dan vragen uw kind weer mee naar huis te nemen of bellen met de vraag om uw kind op te halen.

We willen u op voorhand al hartelijk bedanken voor uw inzet en flexibiliteit.

Vriendelijke groeten,

Esther van der Veldt en Marian Roozendaal

 

2020-03 Familieschool-nieuws 2020-03 Familieschool-nieuws
Coronavirus Coronavirus