Familieschool-nieuws

Verlenging onderwijs op afstand

Gisteravond hebben we gehoord dat de lockdown wordt verlengd en de school dicht blijft tot 25 januari. Zeer waarschijnlijk gaat dit verlengd worden voor een langere periode. We zullen dus verder gaan met het geven van onderwijs op afstand.  

Onderwijs geven we het allerliefste op school, samen met de kinderen in de klas en hun eigen juf of meester. Wat nu echter voorop staat is de veiligheid van een ieder en er is nog onvoldoende duidelijkheid hoe we deze kunnen waarborgen.  

Totdat onderwijs op school weer mogelijk is, werken we samen aan het onderwijs op afstand. We zien dat de leerkrachten alles op alles zetten om het onderwijs zo goed mogelijk door te laten lopen en we hebben alle kinderen goed in beeld. Hier zijn we ontzettend trots op! 

In de bijlage staat uitgelegd hoe de aanvragen voor het noodonderwijs voor de komende periode gedaan kunnen worden. We willen iedereen nogmaals nadrukkelijk vragen om hier alleen in uiterste nood gebruik van te maken. Het aantal kinderen dat van noodonderwijs gebruik maakt, is erg hoog en we bereiken de grenzen van wat we kunnen organiseren. Voor alle duidelijkheid; tijdens het noodonderwijs is er sprake van toezicht en volgen de kinderen de online lessen van hun eigen klas. Het is dus niet zo dat er op school onderwijs wordt gegeven aan de kinderen die gebruik maken van het noodonderwijs. 

Op woensdag 20 januari staat er een studiedag gepland. We hebben besloten om deze studiedag om te zetten naar een lesdag. De leerkrachten geven die dag dus ‘gewoon’ les in de online omgeving. Mocht het zo zijn dat je voor deze dag andere plannen hebt gemaakt en je kind daardoor geen les kan volgen, neem dan even contact op met de leerkracht.  

We wensen iedereen weer veel succes en laten we er samen op hopen dat de situatie zo snel mogelijk toestaat dat de maatregelen versoepeld kunnen worden.   

Vriendelijke groet, 

Marian en Esther 

2020-03 Familieschool-nieuws 2020-03 Familieschool-nieuws