Familieschool-nieuws

Opening school aanstaande maandag

Maandag gaan we weer open, we kijken uit naar de ontmoeting met elkaar. Stap voor stap keren we terug naar een normale schoolsituatie. Dit zal bij de start zeker nog niet zo zijn, veel is anders, ongewis en onzeker- ook door de strengere quarantainemaatregelen. 

We merken aan de berichten die we ontvangen van ouders dat er veel zorgen leven. We begrijpen dit en respecteren ieders mening en standpunt over de hele situatie. Het is echter onmogelijk om alle uitlopende meningen, adviezen en eisen een plek te geven bij de organisatie van ons onderwijs. Protocollen en richtlijnen worden voor ons bepaald door het ministerie van OCenW en dit zijn de uitgangspunten van waaruit we ons plan maken, in samenspraak met Blosse. 

We vragen iedereen om erop te vertrouwen dat we ons uiterste best doen om alles zo goed mogelijk te organiseren. Ook deze ‘corona-hobbel’ gaan we weer nemen met elkaar, zoals dat tot nu steeds is gelukt.  

Graag zetten we ons team bij deze in het zonnetje en bedanken we ze voor hun enorme inzet en grote flexibiliteit. De drive van onze collega’s en de loyaliteit aan de kinderen en ouders is enorm. Zelfs wanneer zij hierdoor in een spagaat komen in hun privéleven. Zo zijn er collega’s die hun mantelzorgtaak naast zich neer moeten leggen of hun ouders niet meer kunnen bezoeken door de keuze om voor de klas te gaan staan en daarmee in de ‘frontlinie’ aan het werk zijn.  

Daarom willen we iedereen nadrukkelijk verzoeken om alle coronamaatregelen zo goed mogelijk na te leven en daarmee bij te dragen aan de veiligheid van onze collega’s.  

In de bijlagen vind je de plannen voor de opening van de school, die in samenspraak met het team en de MR tot stand is gekomen.  

Met sneeuwpret in het vooruitzicht wensen we iedereen een fijn weekend! 

Vriendelijke groet, 

Marian en Esther 

 

2020-03 Familieschool-nieuws 2020-03 Familieschool-nieuws
Coronavirus Coronavirus